Nunta

Nunta - Alegerile sunt importante

Nunta este în planurile voastre de viitor? Alegerea echipei foto-video nunta ce o va imortaliza va fi o adevărată provocare pentru voi. Am ales folosirea termenului videographer în engleza intrucât în limba română nu prea există o traducere adecvată. Poate suntem primul site pe care citiți un astfel de articol. Poate al 100-lea. Din discuțiile purtate cu mirii noștri de-a lungul anilor, dar și din discuțiile ulterioare nunții purtate cu câțiva miri ce nu au ales înțelept fotograful și videgrapher-ul de nuntă, am simțit că multitudinea ofertelor și confuzia au fost principalele subiecte ce au putut determina alegeri neinspirate. Voi încerca în următoarele rânduri să vă ghidez pentru a putea face alegerea potrivită pentru voi. Astfel veți putea fi lipsiți de griji și de dezamăgiri.

Există atât de mulți fotografi de nuntă! Si videographer-i, deopotriva. Ai din ce alege! ….poate va fi afirmația ta.
Nu este tocmai adevărată. Permite-mi puțin sa-ți explic. Nu orice posesor de aparatură care merge la nuntă este fotograf de nuntă, respectiv videgrapher de nuntă.
În cele ce urmează voi folosi termenul de profesioniști pentru fotograf de nuntă si videographer de nuntă.

fotograf nunta Bucuresti Regal
nunta

Posesorii de aparatură foto-video ce se prezinta la nuntă

Unii dintre ei nici nu au cunoștiințe privind alegerea aparaturii cu care se prezintă la o nuntă. Cel mai probabil alegerea acesteia este ghidata doar de preț, nu de calitatea imaginii ce poate fi reprodusa de aceasta. Altii posedă aparatura de bună calitate, dar nu știu să o folosescă la adevărata valoare. Aveți mare grijă că există posesori care se vând scump tocmai pentru a putea crea confuzie. Este piața invadată de posesori. Exista telefoane ce fac imagini mai calitative si frumoase decât cele cu care vin ei. Pe partea video trebuie făcută și diferența intre cameraman și videographer. Cameramanul vrea doar sa capteze momente. Videographer-ul modifica manual parametrii camerei pentru a obține rezultatul dorit, cauta unghiuri și este preocupat de lumina și sunet.
O alta parte dintre aceștia nu au cunoștiințele necesare editării sau montării calitative a materialelor brute. Se folosesc strict de preset-uri sau slow motion în mod excesiv. Creativitatea și viziunea le lipsesc cu desăvârșire.

Profesioniștii

Dintre trăsăturile comune ale fotografilor de nuntă sau videographer-ilor de nuntă putem enumera: Pasiunea, Creativitatea si Dedicarea. Stăpânesc tehnica. Fotograful de nuntă si videographer-ul de nuntă își aleg cu mare atenție aparatura cu care se prezintă la evenimentul vostru. Ei știu ca o parte din reușită se datorează si echipamentului.

Fiecare dintre ei au stiluri și viziuni diferite de a capta ziua nunții tale. Ședințele foto și video vor ocupa un loc special în sufletul lor, pentru că acolo își pot arata în totalitate și neingrădiți creativitatea cu adevărat.  Vor cauta toate ingredientele pentru a crea amintiri frumoase și pline de emoție. Au abordări diferite în editarea fotografiilor sau montarea materialelor video. Au personalități distincte. Întotdeauna vor fi preocupați cu adevărat de miri, de emoțiile și simțirile lor, precum și de felul în care aceștia se vor vedea în realizările lor. Au răbdare și sunt perseverenți pana obțin imaginea dorită. Nici nu ai idee cum sunt de entuziasmați când realizează o imagine emoționantă sau chiar excepțională.

nunta

Așadar am reușit să facem o delimitare între un fotograf de nuntă sau videographer de nuntă, care își face meseria din și cu pasiune și un posesor de aparatură bună, care prestează servicii de fotografiere sau filmare la nuntă strict pentru o remunerație.
Acum, pentru prima dată, voi vorbi despre profesioniștii pe care îi apreciem, întrucât crează amintiri de mare valoare mirilor lor. Văd trăiri, emoție, știință, muncă și artă în fotografiile si filmele lor. Sunt artiști. Pun suflet și investesc timp în educația lor.
Cu plăcere vă îndrept atenția către ei. Enumerarea este aleatorie și limitată la cei pe care eu îi știu, lista e scurtă, deși internetul este plin. Cu siguranță mai sunt, dar nu am aflat de ei. Chiar mi-ar face mare plăcere sa-i cunosc.

Recomandări - Fotograf pentru nunta ta

Marius Barbulescu http://mariusbarbulescu.photography
Vali Matei valimatei.ro
Marian Sterea mariansterea.ro
David Robert david-robert.com
Daniel Dumbrava fotodumbrava.ro
Marius Tudor www.mariustudor.com
Jadoris https://www.jadoris.com/
Constantin Butuc https://www.constantinbutucstudio.ro/
Alexandru Ionesi https://www.facebook.com/pages/category/Artist/Alexandru-Ionesi-Photography

Photochic https://photochic.ro/
Rares Pulbere https://www.rares-pulbere.com/
Gerry Husty https://www.facebook.com/gerryhustiphotography/
Tony Hampel https://mywed.com/ro/photographer/TonyHampel/
Fotodia http://www.fotodia.ro/
Ciprian Dumitrescu https://cipriandumitrescu.com/
Jambor Photography http://www.jambor.ro/
Julius Paul https://juliuspaul.com/
Alin Panaite https://mywed.com/ro/photographer/panaite/
Cromatica Photography https://www.cromatica.ro/

Recomandări - Videographer pentru nunta ta

Cristi Coman http://cristicoman.ro/
ID-Brothers http://id-brothers.com/
Trandfilms https://trandafilm.ro/
Vasea Onel https://www.vaseaonel.com/

Despa Films https://despafilms.com/
Zenus Films https://vimeo.com/zenusfilm
Stefan Mirea https://www.unikt.ro/
Imagineanuntiitale www.imagineanuntiitale.ro

Sărbătoarea nunții este un eveniment unic. Trebuie prețuit așa cum se cuvine. Ziua nunții este plină de emoții și trăiri intense. La sfârșitul acesteia vor rămâne amintiri. Acum depinde de tine alegerea echipei foto video nunta cu care vei colabora.
Realizarea unor fotografii sau unui film de nuntă cu care să vă puteți lauda presupune implicare și dorință din partea voastră. Alegeți cu atenție locațiile. Toate detaliile nunții au importanța lor, iar fotograful de nuntă și videographer-ul de nuntă le vor pune în valoare.
Cu siguranță o sa-i inspire. Lasați-i sa se apropie de voi pentru a vă surprinde emoțiile. Bucurați-vă și trăiți intens ziua nunții!
Mulțumim tuturor celor prezenți în enumerarea noastră, precum și comunităților Mywed.com, fotografi-cameramani care ne împing pe toți către autodepășire în condițiile unei concurențe mari.

Daca mai doriti sa cititi articole pe aceeasi tema, apăsati aici