Organizare nunta

Cum se planifica o nunta?

Sfaturi

Etapele pentru organizare nunta

Odata cu emotiile si entuziasmul logodnei incep si grijile pentru organizarea nuntii. Va trebui sa luati decizii cu scopul final de a avea o nunta care sa va reflecte ca cuplu. Iata pasii importanti pentru organizare nunta unica ca si dragostea voastra:

Stabilirea datei nuntii

Odata logoditi, toata lumea va intreba care este data nuntii. Nu veti putea decide data exacta a nuntii decat dupa alegerea si rezervarea locatiei, etapa in organizare nunta. Asadar luati in calcul alegerea unor serii de date pentru a le propune locatiei. Inainte de toate ganditi-va ce anotimp preferati, alte evenimente de familie cu care doriti sa evitati vreun conflict.

Lista de prioritati pentru organizare nunta

Care sunt elementele cele mai importante pentru voi in ziua nuntii? Poate vrei o mancare si bautura grozave, poate un décor care sa impresioneze, poate o petrecere pana in zorii zilei. Sau poate iti doresti o petrecere mica sim ai linistita. Daca aveti prioritatile setate, va veti putea ghida si alege in functie de ele.

Alegerea locatiei de nunta

In timp ce iti imaginezi, iata cateva intrebari pe care trebuie sa le iei in considerare. Nunta mare ( cu toti cunoscutii) sau mica( cu familia si prietenii apropiati)? In aer liber sau in interior? In oras sau in afara lui? Ce stil ( modern, classic, vintage, glam,casual, fancy, rustic) ti se potriveste? Asadar cautati si alegeti locatii care se potrivesc stilului nuntii voastre.

Aceasta locatie va servi ca fundal pentru toate fotografiile de nunta. Numai dupa semnarea contractului de locatie, veti avea official data nuntii voastre.

Stabiliti un buget pentru nunta

Intalniti-va cu familiile voastre si vedeti cat de mult pot contribui la nunta voastra. Aceasta discutie va afecta orice decizie in modul in care va planificati nunta. Este important sa aveti o imagine realista despre cat puteti cheltui. Daca sunteti foarte ocupati si bugetul va permite este recomandata colaborarea cu un organizator de nunti (wedding planer). El va sti ce are de facut astfel incat sa va ajute cu toate pregatirile necesare.

Organizare nunta

Este etapa cea mai importanta. Alegerea tuturor colaboratorilor (muzica, fotograf nunta, video nunta, florist,) este intradevar o misiune dificila si i-a foarte mult timp. Multi fotografi de nunta si alti furnizori sunt angajati cu mai mult de un an inainte.

Realizarea listei de invitati 

Daca intentionati sa invitati 200 de persoane, ar fi indicat ca voi sa aveti 100 de invitati si parintii vostrii cate 50 de invitati fiecare. Adica trebuie impartita lista astfel incat nimeni sa se supere. Fiti realisti cu privire la numarul invitatilor.  Conteaza dimensiunea locatiei. Incepeti prin stabilirea numarului total de oaspeti. Categoriile de invitati: familia, prieteni apropiati, colegi de birou sau colaboratori din viata voastra profesionala, alti oaspeti

Alegerea nasilor, domnisoarelor de onoare si a cavalerilor

Traditia spune ca nasii sunt parintii spirituali ai celor doi miri, avand un rol important in viata noii familii. Alegerea nasilor este o decizie importanta pe care mirii trebuie sa o ia impreuna. Este bine ca viitorii miri sa aleaga o pereche de nasi cu o viata de cuplu normala, prieteni buni, cu care sa aiba preocupari comune, demni de incredere, deoarece cu ei se vor sfatui si ei vor fi cei care vor sprijini viitoarea familie toata viata.

Alegerea domnisoarelor de onoare si a cavalerilor se face din randul persoanelor necasatorite. Pot fi rude, prieteni sau colegi de facultate. Este important sa aveti persoanele potrivite cu voi in ziua nuntii. Inconjurati-va de oameni dragi care sunt langa voi pentru ca asa simt.

Cumparare rochiei de mireasa si a costumului de mire

Incepeti cautarile rasfoind online fotografii cu rochii de mireasa. Alegeti cateva favorite. Sezonul va afecta alegerea. Puteti vizita targuri de nunti, unde veti gasi numerosi expozanti cu o multitudine de modele. La aceste targuri se si pot proba rochiile de mireasa. Puteti vizita buticuri locale sau magazine mari in cautarea rochiei perfecte. Cumpararea costumul mirelui presupune aleasi etape ca si cumpararea rochiei de mireasa. Important e sa rezoneze cu voi si sa va simtiti bine in ele.

Spor in organizare nunta!