sedința foto nuntă

Locatii sedinta foto nunta Bucuresti

Sunt onorat ori de câte ori doi tineri urmează să se căsătorească și mă aleg pe mine ca fotograf nunta! Cei care apelează la serviciile mele pentru a realiza sedinta foto  nunta se bazează pe sfaturi care să îi ajute să ia cele mai bune decizii iar eu le ofer cu mare drag! Atunci când sunt chemat să ajut, spun da fără nicio ezitare!

Și tocmai pentru că investesc multă pasiune și responsabilitate în toate proiectele, îmi place să documentez foarte serios poveștile voastre și locurile pe care urmează să le vizităm.

Atunci când nu lucrez, merg deseori pe teren, în locuri populare sau dimpotrivă, mai puțin știute, pentru a descoperi clădiri, parcuri, cartiere… tot ce mi-ar putea oferi mie, ca fotograf nunta, posibilitatea să mă joc cu stări și emoții și acestea să se cristalizeze în cele mai frumoase fotografii de nuntă.

Bucuresti - oras care te inspira

Astfel, aproape că am ajuns să cunosc orașul București ca-n palma. Mă plimb pe străzi și privesc fațade, descopăr cotloane, băncuțe, coloane, scări, stabilesc unghiuri și aproximez lumina… toate, doar pentru cea mai bună ședință foto nuntă.

Gri și anost pentru unii, vibrant și atrăgător pentru alții, din ce în ce mai căutat pentru city-break de către turiștii străini, București rămâne un oraș viu, ce merită mai mult pus în valoare. Așadar, nunțile își au mult sens aici!

Și pentru că mulți m-ați întrebat unde am putea merge pentru poze nunta, m-am gândit să aștern aici câteva idei care să vă deschidă perspective și pofta pentru planificarea momentului mult așteptat.

Peisajul urban evoluează și se schimbă continuu, așa că găsim mereu ceva nou.

sedinta foto nunta Bucuresti

Aș derula o întreagă sedinta foto nunta în Centrul istoric

sedinta foto nunta Bucuresti

Arhitectura unor clădiri vechi oferă un fundal grafic și umbre interesante. Întreaga zonă este plină de viață, indiferent că e zi sau noapte. Este polul distracției pentru străinii care ne vizitează și nu numai.

Putem alege Palatul Voievodal Curtea Veche, cel mai vechi monument medieval din Bucureşti. Timp de peste două secole a fost reședinţa domnitorilor munteni…. poate fi și „reședința” noastră pentru câteva ore în care să vă simțiți Domn și Domniță.

Nu m-aș îndepărta prea tare. Aș continua pe Strada Franceză, despre care se spune că este cea mai veche din București. Este încadrată de clădiri din secolul XIX. Acestea  ne permit cadre superbe; iar pozele de nuntă vă vor purta în timpuri demult apuse.

Centrul Vechi - un loc popular pentru sedinte foto nunta

Neapărat m-aș opri la Biserica Stavropoleos, o bijuterie de o frumusețe unică. Eu o consider un izvor de liniște. De fiecare dată când ajung în zonă, pașii mă poartă către ea. Nu se ridică semeț printre alte clădiri. Este mai degrabă miniaturală, dar este un loc deosebit, prin credința și lumina pe care le emană în jur. Chiar lângă bisericuță se află un loc extrem de frumos, unde uiți de tine, efectiv; o grădină înconjurată de arcade, cu o aură orientală. Pozele de nuntă vor ieși absolut incredibile, aici.

Tot în Centrul Vechi este clădirea Băncii Naționale a României, „primul palat al băncii”, cum i se mai spunea pe vremuri. Arhitectura este impunătoare, fațada este sobră iar treptele ample, placate cu granit, ne pot oferi un cadru perfect.

Pe străduță în sus, ieșim în Calea Victoriei, spre Palatul CEC. Dacă treceți pe la nr 13, nu aveți cum să omiteți această clădire absolut spectaculoasă. Cu cupolele renascentiste din sticlă și metal, cu faţada dominată de o intrare impunătoare, Clădirea CEC este emblematică în București și ofertantă pentru orice tip de ședință foto.

Dacă e să rămânem pe Calea Victoriei, trebuie luat în calcul pentru sedinta foto nunta, Cercul Militar Național

sedinta foto nunta

Este clădirea care a scăpat neatinsă de bombardamentele din cel de-al doilea război mondial și merită atenția noastră! Arată ca un palat, cu treptele sale impozante. De fiecare dată când am realizat o sedinta foto nunta aici, m-am simțit un fotograf privilegiat.

Oricum, de aici trebuie pornit spre Ateneul Român! Clădire superbă ridicată în 1888, după planurile unui arhitect francez. Ateneul este un reper pentru toate manifestările culturale de răsunet care se desfășoară în București. E de luat în calcul ca sedinta foto nunta să se realizeze și în interior, pentru că este absolut spectaculos! Încă de la intrare te simți copleșit de holul impresionant, cu scări spiralate răsucite în jurul unor coloane din marmură roz de Carrara. După cum vă puteți imagina, acest lux vine cu un preț, dar nu este nimic greșit să îi contactați pentru tarifele de închiriere. Dacă obțineți acordul să închiriați spațiul fie și numai pentru o oră, este suficient timp pentru poze de nuntă spectaculoase!

Rămânând în sfera culturală, v-aș propune pentru sedinta foto nunta, sediul Teatrului Național București

Amplasat la Km 0, face parte dintr-un ansamblu arhitectural al centrului orașului, alături de Hotel Intercontinental, clădirea spitalului Colțea și Universitatea București. Deci neapărat un perimetru de vizitat, pentru oricine ajunge aici. Iar noi, la sedinta foto nunta, ne putem juca în voie cu obiectivul, pe esplanada teatrului. Cine știe, poate nimerim chiar când ies distinșii actori și furăm un zâmbet și-un autograf 😊, sub pălăria protectoare a lui Nenea Iancu!

Schimbând registrul, vreau să vă invit în Grădina Botanică!

sedinta foto nunta

Fotografiile de la sedinta foto nunta realizate aici vor fi minunate, locul este superb în toate anotimpurile. Dar strălucește cu adevărat când copacii sunt în floare. Atunci Grădina devine magică! În lunile mai și iunie, trandafirii oferă un adevărat spectacol. Dar ce spun eu aici, tot timpul anului avem parte de splendoarea diferitelor tipuri de flori și arbuști. Să nu vorbim de toamnă, când este un vis să te plimbi printre copacii în zeci de nuanțe și să pășești pe un covor multicolor de frunze.

Există și o zonă dedicată coniferelor unde, dacă ajungem, putem primi musafiri jucăuși, veverițe! În ansamblu, este un spațiu imens verde, cu poteci frumoase mărginite de copaci, un regal pentru portretele și pozele de nuntă. Sunt un fan declarat al acestui loc!

Pornim spre muzeul din inima capitalei

Și tot într-un registru diferit, în special pentru iubitorii de tradiții și de moștenirea culturală românească, putem realiza ședința foto nuntă la Muzeul Satului Dimitrie Gusti, din nordul Capitalei. Dacă vreți să faceți o plimbare înapoi în timp, acesta este locul cel mai potrivit. Este un perimetru foarte liniștit în care poți afla despre România autentică, văzând case din foarte multe zone diferite și cu stiluri arhitecturale distincte. Ne putem plimba printre cele aproape 380 de case tradiționale strămutate bucată cu bucată aici. Și, așa cum am făcut în mai multe rânduri cu miri îmbrăcați în port tradițional, putem recrea împreună ipostaze ale satului românesc.

Pentru maxim de contrast, ne îndreptăm atenția către palate!
Da, Palate, căci sunt mai multe în București și în împrejurimi și toate merită atenția noastră pentru sedinta foto nunta!

Fie că vorbim despre Palatul Ghica Tei, Palatul Suțu sau Palatul Bragadiru, fie că alegem opulentul Palat Suter sau pornim direct spre Mogoșoaia, toate ne vor oferi grandoare și glamour și o atmosferă princiară.

De altfel, acționează ca un magnet pentru ședințele foto de nuntă! Multe cuplurile par să dorească să ajungă într-unul dintre ele.

Interioare generoase, săli opulente, majoritatea având grădini impresionante unde ne putem desfășura în voie. Sunt construcții impresionante, care ne vor oferi ocazia să ne simțim aristocrați în Bucureștiul de odinioară.

Mă opresc mai în detaliu la Palatul Mogoșoaia, căci este un punct de atracție turistică dar și de promenadă și recreere în weekend-uri, pentru bucureșteni și localnicii din zona metropolitană. Este o zonă încărcată de istorie, în mijlocul unui parc imens cu deschidere la lac. Aici putem avea șansa să ne exprimăm stilistic în voie. Sunt locuri unde lumina cade diferit, umbrele se joacă în fața obiectivului, la fel ca și noi. Simțim locul și trăim atmosfera brâncovenească.

poze nunta

La final, vă amintesc de o salbă de parcuri și lacuri din București, unde natura ne va surprinde de fiecare dată altfel.

sedinta foto nunta

De ce putem alege un parc pentru sedinta foto nunta? Pentru că are un pic din toate: romantism, vedere la orizont, intimitate, look-uri diferite în anotimpuri diferite. Un parc îți poate oferi multe cadre inedite și multe unghiuri minunate pentru fotografii de nuntă. Nu de puține ori ședințele foto pe care le-am realizat într-un parc au continuat cu adevărate picnicuri în doi, ori s-au încheiat sub clar de lună, pe malul lacului….

Lista mea scurtă de parcuri din București, unde pozele de nuntă nu vor da greș, este: Parcul Herăstrău, Parcul Carol I, Parcul Tineretului, Parcul IOR, Cișmigiu.

Acestea sunt doar câteva variante de locații din București, potrivite pentru o sedinta foto nunta. Evident, nu ne oprim aici. Întotdeauna este loc de noi și noi idei și variante, o sedinta foto nunta se poate desfășura oriunde – fie că e o stradă, un pod, o ceainărie, un cartier boem…

Importantă este conexiunea dintre voi, dragii mei! Căci astfel îmi dați mie posibilitatea de a capta emoție pură și iubire în cea mai autentică formă!

Dorința mea este să alegeți cu sufetul, ceea ce vă place și vă reprezintă!

Constantin Butuc, fotograf nunta

Nunta

Planificarea nuntii

Planificarea exacta a momentelor nuntii este foarte importanta. Ideal ar fi ca aceasta sa se faca cu consultarea fotografului.  Pregatirile mirilor ar trebui sa aibe alocate minim o ora pentru fiecare dintre miri. In aceasta perioada echipa foto-video nunta va cauta sa aloce minim 30 minute unor detalii deja pregatite. Printre acestea enumar, fara a ma limita: inel logodna, vereghete, rochie de mireasa, pantofi bijuterii, ceas, pantofi, buchete, etc. Ideal ar fi ca pregatirile mirilor sa fie facute intr-un hotel.

In timpul pregatirilor vom fi atenti la machiajul si coafura miresei. Momentelor frumoase cu domnisoarele de onoare le vom dedica o atentie speciala, Aceeasi procedura vom folosi si pentru pregatirea mirelui. 

Dupa pregatiri putem face cateva portrete atat cu mireasa cat si cu mirele. Este important sa dedicam timp, aproximativ 30-45 minute fotografiilor cu familia (parinti, bunici). Ceremonia religioasa si petrecerea, precum si toate detaliile locatiilor in care se desfasoara acestea, decorurile si aranjamentele florale sunt foarte importante pentru a avea poze nunta.

Sedinta Foto Nunta​

Alocati-va timp suficient pentru sedinta foto nunta. Cel mai indicat ar fi ca aceasteia sa-I fie alocat minim un interval de 1 ora. Daca doriti si cateva cadre video atunci acest interval orar ar trebui sa fie de minum o ora si jumatate. Pentru a maximiza timpul alocat acesteia va recomandam alegerea locatiilor cat mai apropiate pentru a nu pierde foarte mult timp cu deplasarile intre locatii.

Pentru a avea fotografiile de la sedinta foto nunta asa cum le doriti este foarte importanta discutia cu fotograful. El trebuie sa va inteleaga pesonalitatea si preferintele. Trebuie sa faceti o echipa impreuna pentru a crea fotografiile dorite la sedinta foto nunta.

Va recomandam ca sedinta foto nunta sa aibe loc in locuri spectaculoase, dar acestea pot avea loc si in parc. Puteti rezerva cateva locatii cu arhitectura deosebita. Programarea acestora ar fi indicata inaintea apusului de soare.

O mica sesiune foto puteti face si in timpul noptii. Frumusetea cerului intunecat creaza un fundal foto minunat. Acesta ofera posibilitatea fotografului de a crea imagini deosebite cu ajutorul luminilor.