Ar trebui sa amanati nunta 2020 din cauza epidemiei de Coronavirus?

Nunta 2020

De cateva zile s-a anuntat restrictionarea activitatilor care presupun participarea a peste 50 de persoane. Asta include fara dubii cele mai multe nunti din viitorul apropiat. Nuntile sunt evenimente mari care pot contribui la imprastierea virusului COVID-19 . Daca ai nunta 2020 planificata in urmatoarele doua luni, ar trebui sa iei o decizie privind organizarea acesteia. Mergi mai departe sau decizi amanarea nuntii?

Exista si un lucru bun si anume apartitia virusului inaintea sezonului nuntilor din Romania. Ce ar fi fost daca acesta ar fi aparut in luna mai sau iunie? Mancarea, candy bar-ul si tortul era deja comandata, rochia de mireasa deja platita, marturiile comandate, florile si decorurile la fel, biletele platite de cei care se deplasau cu avionul catre nunta voastra si multe altele cheltuieli si lista poate continua. Pierderile ar fi fost mult mai mari.

Furnizorii implicati in nunta 2020 vor fi intelegatori

Furnizorii din domeniul nuntilor sunt rezervati in avans cu luni sau ani inainte. Asadar schimbarea datei nuntii in ultimul moment va fi foarte dificila. Din fericire vor fi intelegatori, intrucat aceasta situatie este independenta de dorinta sau vointa unuia dintre noi. Din pacate sunt putine date disponibile. Puteti sa continuati planurile cu casatoria civila si doar petrecerea sa o amanati. Decizia de amanare a nuntii este dificila si implica foarte multe aspect de care trebuie sa tineti cont.

Reprogramare sau anulare nunta 2020?
Pasii de urmat

Nunta 2020

Daca ati decis amanare nunta 2020 iata cativa pasi ce trebuie urmati:

1. Nu intrati in panica

Este o situatie fara precedent pentru toata lumea. Cu rabdare, flexibilitate, ingenuozitate si poate ceva compromisuri puteti avea nunta la care ati visat. Nunta pe care ati planificat-o poate avea loc intr-o alta zi decat cea stabilita initial.

2. Contacta-ti Wedding planer-ul in caz ca aveti. Daca nu treceti la pasul 3.

3. Examinatati toate contractele cu furnizorii de nunta 2020

 

Discutati cu ei in ceea ce priveste politicile lor de anulare sau amanare. Spuneti-le ca va doriti sa pastrati intreaga echipa si sa schimbati doar data. Discutati si despre situatia nefericita in care sunt indisponibili in noua data. Multe politici nu abordeaza acest scenariu intrucat pana in aceste zile nu s-a gandit nimeni ca pot aparea astfel de situatii. Incercati sa nu faceti schimbari majore fata de planurile initiale. Acestea ar presupune sa o luati de la capat cu planificarea nuntii. Contactati locatia de nunta si obtineti o lista de date disponibile in care puteti reprograma nunta.

4. Discutati un plan de rezerva

Sfatuiti-va cu familia asupra intentiilor voastre. Schimbati toate planurile de nunta 2020 sau mai bine o amanati? Vreti sa pastrati toti invitatii la nunta voastra? Vreti sa pastrati toate detaliile pe care cu multa implicare si timp le-ati planificat?

5. Vorbeste cu furnizorii

Sunati-l pe fiecare in parte. Vor respecta faptul ca i-ati contactat si veti avea conversatii oneste si veti merge impreuna pentru a gasi solutia potrivita. Important este sa aveti intelegere si sa aveti deschidere pentru rezolvarea situatiei create. Cu siguranta furnizorii isi vor dori acest lucru. Fiti flexibili in acceptarea zilelor de duminica sau chiar vinery pentru desfasurarea evenimentelor.

Daca nunta 2020 se va desfasura in aer liber ar trebui sa va uitati la septembrie sau octombrie. Cred ca este aproape imposibil sa mai gasiti sambete libere la locatii in aceasta perioada. Daca aveti nunta intr-un spatiu inchis puteti opta ca aceasta sa aibe loc in septembrie, octombrie sau chiar in prima jumatate a lunii noiembrie.

Puteti alege varianta amanarii acesteia in anul 2021, nunta 2021. Daca va ganditi sa amanati nunta in anul 2021, oferiti-va sa platiti furnizorilor pana la 75% din contract anul acesta si restul anul viitor. Acesti furnizori se bazau pe aceste venituri anul acesta. Fotograf nunta,  ar fi incantati sa veniti cu astfel de propuneri.

6. Luati o decizie si anuntati invitatii

Luati o decizie mai devreme, astfel incat oaspetii sa aibe posibilitatea de a-si rearanja planurile de viitor cu pierderi minore. Trimite-ti un e-mail sau alte tipuri de mesaje online oaspetilor pentru a-i informa despre amanarea nuntii. Nu trebuie sa aveti deja data stabilita, o puteti transmite ulterior. Cu cat mai repede cu atat mai bine. Din pacate daca ati transmis invitatiile va recomandam sa trimiteti altele cu noua data cu 8 saptamani inainte de noua data. Oaspetii vor fi intelegatori cu privire la ziua din saptamana aleasa pentru nunta voastra.

Luati decizia si nu priviti inapoi! Sarbatoriti si bucurati-va de ziua nuntii si lasati ca amanarea acesteia sa fie doar un nor!

Pastrati-va calmul si casatoriti-va!

Daca doriti sa mai vizualizati si alte articole sau portofoliul nostru apasati aici.

Daca doriti sa ne contactati, aici gasiti toate modalitatile de a intra in legatura cu noi.