Nunta Covid

nunta Covid, nunti Covid

Nunta Covid

Nu este un secret ca pandemia COVID-19 a luat cu asalt intreaga lume la inceputul anului 2020. Cele mai multe cupluri care intentionau sa aibe nunta in anul 2020 si-au amanat evenimentul pentru anul 2021. Incertitudinile in organizarea nuntilor datorate pandemiei COVID continua si in prezent. Planificarea unei nunti in pandemie a devenit mult mai dificila. Pandemia a devastat planurile ideale de nunta. Datorita particularitatilor in prezentul articol o vom numi nunta Covid.

In anii normali, planificarea unei nunti presupunea o indelungata perioada de timp, precum si multe aspecte si detalii de care trebuiau mirii sa tina cont in organizarea primului si celui mai important eveniment din viata de cuplu, nunta. 2020 a fost un an de schimbari seismice in industria nuntilor, fiecare element al formatului traditional de nunta a fost zguduit si redefinit in pandemie.

Organizare nunta in pandemie

Nunta COVID a adus multe necunoscute, unele chiar esentiale, de care mirii trebuie sa tina cont. Dintre acestea mentionam raspandirea COVID, numarul de cazuri, noi tulpini COVID, cum le vor fi afectate locatiile alese pentru desfasurarea nuntii, cati invitati vor putea participa s.a.m.d.. Masurile restrictive adoptate de guvern continua si se pot schimba in mod neasteptat. Vor fi o provocare in plus in planificarea si organizarea unei nunti COVID. Simtim in mod colectiv greutatea, pierderea si dezamagirea de a nu putea sarbatorii evenimentele unice din viata noastra alaturi de oamenii carora le pasa. Din pacate, virusul COVID-19 si efectele lui nu vor disparea ca prin magie, peste noapte.

Industria nuntilor este compusa dintr-o varietate de companii mici specializate ce ajuta mirii sa-si creeze ziua mult visata (artisti, decoratori, floristi, bijutieri, fotografi nunta, videografi nunta, entertainer-i, wedding planner-i, etc). Ea este cea mai mare victima a pandemiei covid. Reducerea numarului de evenimente, amanarea sau chiar anularea acestora au determinat ca cei implicati in acest segment de piata sa sufere cele mai mari pierderi.

Dragostea nu este amanata sau anulata de un virus!
Nunta COVID, din pacate, da!

Oricat am dori sa credem ca vom reveni la normalitatea anilor trecuti, aceasta nu se va intampla. Se pare ca aceasta dorinta este nerealizabila avand in vedere evolutia prezenta a pandemiei declarate. Dupa un an de pandemie stim ca nunta COVID va arata cu mult diferit fata de cea cu care suntem obisnuiti. Nunta COVID va fi diferita si de planurile initiale ale mirilor.

Anul 2020, din punct de vedere al nuntilor desfasurate, a marcat inceputul nuntilor intime, cu mai putin invitati. Nunti in 2021 nu vor fi cu mult diferite de cele din 2020. Esenta unei nunti covid ramane acceasi. Bucurati-va de dragostea voastra , de emotiile si toate momentele din ziua nuntii, fie ea si nunta Covid.

nunti covid

Sfaturi pentru nunta COVID:

  • Luati in considerare organizarea petrecerii in locatii in aer liber
  • Fiti deschisi, comunicativi si colaborati indeaproape cu toti furnizorii serviciilor de nunta alesi. Cu siguranta se vor cauta cele mai bune optiuni pentru nunta voastra.
  • Realizati un plan de rezerva si luati decizii rapide
  • Puteti pivota intre mai multe petreceri mai mici, in acelasi timp, in cadrul unei locatii mai mari
  • Puteti opta pentru mai multe petreceri mai mici (in zile diferite) ale aceluiasi eveniment, cu un numar mai mic de persoane (ex: petrecere pentru famile, petrecere pentru tineri, petrecere pentru persoanele mai in varsta…) Este mai special, intrucat petreci timp cu toti invitatii.
  • Puteti amana nunta Covid in cazul in care doriti o singura petrecere cu un numar mare de invitati pentru anul 2022
  • Atentie la flexibilitatea furnizorilor in ceea ce priveste data nuntii (daca se permite transferul taxei de rezervare sau avansului catre noua data)
  • Minimizati numarul furnizorilor cu care lucrati, astfel limitati timpul pe care trebuie sa-l alocati pentru coordonare in caz de reprogramare
  • Cuplurile nou logodite ar trebui sa ia in considerare anii ce vor urma pentru organizarea unei nunti covid

Ne-ar placea sa revenim cat mai curand la stilul nuntilor pre Covid!